wie is Lars Weller

 

 

Wat ik het allerbelangrijkst vind als leraar in de kunst, is om de mensen  die bij mij komen te laten zien dat ze vanuit hun gevoel kunnen leren werken! Misschien denk je: dat doe ik allang, maar ik heb gezien in alle workshops en lessen die ik heb gegeven, dat hier nog veel in te leren valt. En dat het ervoor zorgt dat je werkwijze gaat veranderen, een transformatie in het creatieve proces! Ik ben er van overtuigt dat grote kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Gustav Klimt ook door dit proces zijn gegaan. In contact komen met je onderbuik, met je gevoel, met je intuïtie zorgt voor een ander manier van kunst maken.

Je rechter en linker hersenhelft gaan synchroon lopen, je ontdekt hoe Flow werkt, je voelt je ontspannen maar goed geconcentreerd, je ontdekt dat je altijd aangesloten bent op de bron van creativiteit en inspiratie, en hoe fijn dat is!

Tijdens mijn periode op de kunstacademie heb ik veel geleerd over het autonome proces, dus werken vanuit jezelf. Daarna ging ik verder in Den Haag een master doen, nog 2 jaar in een atelier met begeleiders, verder zoeken en verder ontwikkelen. Deze zes jaren hebben mij veel gebracht. Omdat ik steeds meer les ging geven en workshops ging geven, voelde ik de innerlijke drang om verder te gaan studeren, en ging ik de lerarenopleiding volgen. Deze combinatie van het autonome kunstproces en de didactische vaardigheden van een docent, hebben mij gebracht waar ik nu ben. Steeds meer ben ik mijn eigen visie aan het ontwikkelen, en begeleid ik mensen, jong en oud, op hun weg van het kunstzinnige leven.

Mijn lessen zijn een combinatie van de ouderwetse teken en schildertechnieken, en de weg van het gevoel, je binnenste naar buiten laten komen. Ik heb cursisten begeleid die in een rouwfase zaten en een portret gingen schilderen van hun dierbare, hierbij zijn de technieken ook van belang, maar vooral het gevoel is hierbij van belang. Sommige cursisten willen oude Meester-technieken leren, anderen willen vrij schilderen met abstracte vormen, alles is mogelijk zodra je vanuit gevoel kunt leren werken.

 

 

 

  • Mijn passie is: mensen helpen in hun creatieve en persoonlijke proces door middel van Kunst.
  • Mijn visie is:    Werken vanuit je gevoel brengt een totaal nieuwe wereld aan mogelijkheden en kunst wordt een spannend avontuur!
  • Mijn missie is: de wereld mooier te maken door mensen te laten zien dat ze creatief zijn, en in contact met hun gevoel staan.