Jaartraining 2019

Wil je nu echt eens een stap maken om kunst te gaan maken?

Wil je leren hoe je jezelf kunt voelen en van daaruit gaan schilderen en tekenen? Wil je vanuit enthousiasme werken en blij worden van de kunstwerken die je maakt?

 Dan is deze jaartraining helemaal voor jou!

 Ik heb een unieke jaartraining samengesteld, alles wat ik zelf als kunstdocent heb geleerd in de afgelopen 12 jaar zit in deze jaartraining! Mijn ontdekking als leraar, is dat je van binnenuit kunst kan maken, je kan helemaal gaan voelen wie je bent en wat je wilt. Hiermee is je vertrekpunt anders dan je gewend was.

 In plaats van gevoelens van angst en onzekerheid, begin je met energie te werken, waardoor je gelijk voelt dat het superleuk is om kunst te maken.

 Als kunstdocent heb ik ook geleerd van andere leraren, ik werk o.a met de werkwijze van Betty Edwards, over het trainen van beide hersenhelften, ik werk ook met het boek van julia Cameron: The Artist Way, beide werkwijzen combineer ik met mijn eigen ontdekkingen.

 Waar ik in deze jaartraining veel aandacht aan geef is het transformeren van blokkades. Je gaat veel beter werken als je blokkades leert herkennen en daarna achter je laat. Er ontstaat ontspanning en je krijgt direct meer plezier in het werken.

 

Testimonials:

 “ Sinds de jaartraining bij Lars is er iets in mij ontwaakt. Ik WIL, ik MOET creëren. En het gekke is, als ik creër, dan is het alsof iets groters dan mijzelf naar boven komt. Lars motiveert mij enorm in het hele proces, en helpt mij mogelijkheden te zien op momenten waarop ik vast zit, ik vind het een wonder!”  Lydian

Wat krijg je in deze jaartraining?

  • Gratis introductieworkshop van 4 uur zaterdag 2 maart
  • 6 weekenden
  • 10 Onlinelessen van een uur
  • Pdf’s met theorie en lesmateriaal
  • Individuele les van 3 uur
  • eindexpositie

Weekend 1:

Contact maken met je gevoel, oefeningen die ervoor zorgen dat je uit je denken komt en in je gevoel komt. Je leert de visie van The Artist Way kennen van Julia Cameron en je leert hoe je beide hersenhelften kan gebruiken (Betty Edwards) zodat je veel sneller tot goede resultaten komt

 Weekend 2:

 Vrijheid in expressie, je leert hoe je expressief kunt zijn in het maken van kunst. Je leert hoe je blokkades kunt herkennen en hoe je ze oplost waardoor je vrij en expressief kunt gaan werken.

 Weekend 3:

Anatomie, techniek, compositie: je leert diverse technieken en je leert over de anatomie, hoe je het menselijk figuur tekent en schildert. In dit weekend zal er een model zijn die niet alleen zit maar ook gaat lopen zodat je leert om in actie en in het moment te tekenen. Verder leer over hoe je een interessante compositie kunt maken.

 Weekend 4:

 Het portret: wat is een portret en hoe leer je dit te maken? Je leert in verschillende technieken en verschillende expressieve oefeningen alles over het maken van een portret. Je leert over de achtergrond en geschiedenis van het portret. Je leert hoe je in een portret symbolische verwijzingen kunt maken.

 Het landschap: in dit weekend leer je alles over het landschap, je leert met verschillende technieken hoe je een landschap kunt maken. Je leert over de achtergrond en geschiedenis van het landschap. Je leert de symbolieken van het landschap, en hoe je vanuit jouw eigen visie een landschap kunt maken.

 Werkend 5:

 Onderzoek welke stijl je wilt leren, oefeningen in verschillende stijlen uitproberen. Abstract, figuratief, expressief, realistisch, je leert de kenmerken van iedere stijl in de basis. Je leert te gaan voelen welke richting jij uit wilt gaan met je kunst.

 Je begint met te werken aan een masterwork voor de expositie, of meerdere werken waaraan je werkt.

 Weekend 6:

Alles samenbrengen, integreren van alles wat je geleerd hebt.

In dit weekend ga je helemaal in jezelf duiken en ga je alles wat je geleerd hebt toepassen in een kunstwerk. Je werkt 2 dagen verder aan een groot kunstwerk (waarmee je jou eigen weg en jouw eigen visie laat zien, het wordt het masterwork van jouw eigen proces. Alles wat je geleerd hebt komt nu samen in een uniek kunstwerk!

 Expositie:

 De jaartraining wordt afgesloten met een mooie expositie op een mooie locatie, in de expositie laten we de beste werken van de hele jaartraining zien

Praktische informatie en investering:

alle materialen en koffie en thee en heerlijke lunch bij het Italiaanse restaurant op de Isabella kazerne zijn inbegrepen. We starten alle zaterdagen en zondagen om 10.00 en werken tot 16.00. Behalve 1 maart de gratis introductie workshop die start om 10.00 en duurt tot 14.00

Adres: Reutsedijk 3, Vught, gebouw 3 op het terrein van de Isabella Kazerne

 Data:

 Weekend 1: 6 en 7 april

Weekend 2: 25 en 26 mei

 Weekend 3: 6 en 7 juli

 Weekend 4: 7 en 8 september

 Weekend 5: 19 en 20 oktober

 Weekend 6: 16 en 17 november

Totale waarde jaartraining: 1875,- euro

Early bird korting tot 1 maart prijs is dan voor de totale jaartraining 999,- euro!!

Na 1 maart is de prijs 1195,-

Aanmelden: bel naar 06 – 419 70 475 of mail je aanmelding naar larsweller7@gmail.com